visitkort


Visitkort artiklar

Gratis visitkort design, tryckning och marknadsföring information och tips.


Visitkort artiklar

Visitkort storlek
Visitkort design
Visitkort utskrift
Visitkort marknadsföring
Visitkort tips
Annan tryckning

Flygblad
Broschyrer
Vykort
Inbjudningar
Kataloger
Menyer
Etiketter
Taggar
Klistermärken
Kalendrar
Brevpapper
Kuvert

Specialerbjudanden

Gratis visitkort

CMYK: en introduktion

Du kanske undrar varför färgerna är grupperade i olika lägen. Och nej, det finns ingen rasdiskriminering inblandade. För den typ av design till flöde i ett organiserat sätt, det finns grundfärger, sekundära färgerna, tertiära färger, etc. Om du inte är bekant med familjen av färger, här är ett sätt att förstå hur de är grupperade och hur de används.

Den vanligaste färgen grupper är RGB, HSB (Hue, Saturation och ljusstyrka), CMYK och CIE L * A * B. Vektor-och bitmap grafik är alltid förknippade med RGB och CMYK, så vi måste bekanta oss med dessa lägen.

CMYK står för cyan, magenta, gul och svart. Bokstaven K togs från den sista bokstaven i färgen. Det första brevet var inte användas eftersom det finns andra färger som börjar med bokstaven b. på detta sätt kommer förvirring av färgerna elimineras.

CMYK-färger är bläcket som används i tryckprocessen för att skriva ut färgfotografier och mönster. I principen om grafisk design, är dessa färger kallas subtraktiva färger. När du kombinerar två av någon av de första tre färger (cyan, magenta och gul), kommer den att producera de tre grundfärgerna (röd, grön och blå), som kallas additiva färger. Med andra ord är CMY produkten av att kombinera RGB och RGB är produkten av att kombinera CMY. När CMY färger blandas du kommer att ha svart. Men det finns fortfarande andra färger framställts av CMYK.

Grafikfiler är bäst tryckt i CMYK-läge. CMYK är kallad standard färgmodell, eller de fyra processfärger som används i offsettryck.

Varför använder vi CMYK-modellen? Vi använder denna typ av läge, eftersom den producerar flest utskrivbara färger. Men det är inte tillämplig på alla typer av utskrifter, särskilt när bara en enda färg som behövs och när platsen bläck, t.ex. metalliskt silver och guld, används.

Alla display enheter, t.ex. din datorskärm, använder RGB (röd, grön och blå) läge. CMYK är baserad på utskrift och bläck absorberande till papper. Innan du kan få dina bilder tryckta i CMYK-läge, måste du först konvertera RGB-färgerna i CMYK-färger. Detta görs genom färgmatchning. Färgmatchning är den process där färger används för att producera en annan färg utan att ändra den ursprungliga färgen. Du kan även konvertera färgerna med hjälp av Adobe Photoshop eller en vanlig skrivare. I konvertera färger vid utskrift måste du ha olika blad av film för varje färg. Skivorna måste arrangeras i CMYK-format.

24.09.2008. 03:50

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

* = required field

:

:

:


7 + 5 =

 
 
The Business Card Shop | Email Us: se@wwbusinesscards.com
Business cards in your language | Copyright © 2005-2018 Visitkort