HUR DU SKICKAR

1 Logga in eller skapa nytt konto.
2 Granska din beställning.
3 Betalning & amp;GRATISleverans

Om du fortfarande har problem, vänligen meddela oss, genom att skicka ett mail tillse@thebusinesscardshop.net.Tack!

KONTORSTID

Må-Fre 9:00 - 17:00

CMYK: en introduktion

Du kanske undrar varför färgerna är grupperade i olika lägen. Och nej, det finns ingen rasdiskriminering inblandade. För den typ av design till flöde i ett organiserat sätt, det finns grundfärger, sekundära färgerna, tertiära färger, etc. Om du inte är bekant med familjen av färger, här är ett sätt att förstå hur de är grupperade och hur de används.

Den vanligaste färgen grupper är RGB, HSB (Hue, Saturation och ljusstyrka), CMYK och CIE L * A * B. Vektor-och bitmap grafik är alltid förknippade med RGB och CMYK, så vi måste bekanta oss med dessa lägen.

CMYK står för cyan, magenta, gul och svart. Bokstaven K togs från den sista bokstaven i färgen. Det första brevet var inte användas eftersom det finns andra färger som börjar med bokstaven b. på detta sätt kommer förvirring av färgerna elimineras.

CMYK-färger är bläcket som används i tryckprocessen för att skriva ut färgfotografier och mönster. I principen om grafisk design, är dessa färger kallas subtraktiva färger. När du kombinerar två av någon av de första tre färger (cyan, magenta och gul), kommer den att producera de tre grundfärgerna (röd, grön och blå), som kallas additiva färger. Med andra ord är CMY produkten av att kombinera RGB och RGB är produkten av att kombinera CMY. När CMY färger blandas du kommer att ha svart. Men det finns fortfarande andra färger framställts av CMYK.

Grafikfiler är bäst tryckt i CMYK-läge. CMYK är kallad standard färgmodell, eller de fyra processfärger som används i offsettryck.

Varför använder vi CMYK-modellen? Vi använder denna typ av läge, eftersom den producerar flest utskrivbara färger. Men det är inte tillämplig på alla typer av utskrifter, särskilt när bara en enda färg som behövs och när platsen bläck, t.ex. metalliskt silver och guld, används.

Alla display enheter, t.ex. din datorskärm, använder RGB (röd, grön och blå) läge. CMYK är baserad på utskrift och bläck absorberande till papper. Innan du kan få dina bilder tryckta i CMYK-läge, måste du först konvertera RGB-färgerna i CMYK-färger. Detta görs genom färgmatchning. Färgmatchning är den process där färger används för att producera en annan färg utan att ändra den ursprungliga färgen. Du kan även konvertera färgerna med hjälp av Adobe Photoshop eller en vanlig skrivare. I konvertera färger vid utskrift måste du ha olika blad av film för varje färg. Skivorna måste arrangeras i CMYK-format.

24.09.2008. 03:50

  • Pin It

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu vielä.

Kirjoita kommentti

* = pakollinen

:

:

:


6 + 3 =

 

TOPP